Liberalizimi I Vizave Per Kosoven

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, ka th n se do t angazhohet me k mb ngulje q liberalizimi i vizave p r kosovar t t ndodh sa m shpejt K t deklarat ai e ka b r n nj konferenc t p rbashk t me kryeministrin e Kosov s, Albin Kurtin, pas takimit q kan zhvilluar n Berlin “P rparim i m tejsh m duhet t b het n liberalizmin …Scholz u shpreh se sht i lumtur p r bashk punimin e qeverive t dy vendeve q do t forcoj pavar sin energjetike dhe do t p rmir soj cil sin e ajrit Sa i p rket liberalizimit t vizave , u shpreh se duhet t b het p rparim i m tejsh m dhe p r k t do t angazhohet me k mb nguljeN nj p rgjigje nga zyra e Z dh n ses p r pun t jashtme n BE, Maja Kociancic dh n p r Gazet n Blic rreth k saj shtjeje b het me dije se liberalizimi i vizave tashm sht n dor n e Parlamentit Evropian dhe K shillit q t miratojn propozimin e Komisionit p r dh nien e udh timit pa viza p r qytetar t e Kosov sS’ka arsye racionale t vonohet heqja e vizave 18 prill, 2016 Prishtin Ministri i Integrimit Evropian, Bekim ollaku, ka b r me dije se askush m nuk ka asnj arsyetim racional p r ta vonuar procesin e liberalizimit t vizave p r Kosov nLiberalizimi i vizave p r Kosov n Franca jep lajmin e fundit p r Kosov n Fishmedia Kosovar ve edhe p r nj koh t pacaktuar do t duhet t’iu drejtohen Ambasadave t shteteve t BE’s n Prishtin p r t k rkuar paisjen me viz , n m nyr q t’iu mund sohet ndonj vizit n Paris, Berlin apo RomLiberalizimi i vizave p r Kosov n 121 likes N k t faqe ju japim iformata rreth Liberalizimit i Vizave p r Kosov nFranca dhe Holanda, pengesa kryesore e Kosov s p r liberalizimin e vizave Franca dhe Holanda mbesin shtetet, t cilat e pamund suan liberalizimin e vizave p r Kosov n gjat presidenc s gjermane t Bashkimit Evropian, e cila mbaron m 31 dhjetor M 1 janar, presidenc n e BE s e merr Portugalia Presidenca gjermane nuk u sht p rgjigjur pyetjeve …Liberalizimi i vizave p r qytetar t e Kosov s nuk do t ndodh k t vit Megjith se pritjet kan qen Kosova synon t bind Franc n p r liberalizim t vizave Qeveria e Kosov s ka njoftuar se m 26 dhe 27 n ntor do t mbahet takimi virtual i delegacioneve teknike nga Ministria e V shtir q liberalizimi i vizave p rLAJME KOSOV Kancelari gjerman Jemi t angazhuar p r liberalizim t vizave p r Kosov n 04 05 2022 Kancelari i Gjermanis , Olaf Scholz, kaKancelari i Gjermanis , Olaf Sholz ka pritur n selin e tij n Berlin n takime t ve anta kryeministrin e Kosov s, Albin Kurti dhe m von do t takohet meLiberalizimi i vizave p r kosovar t duket se do t ndodh k t vit Kryetari i Kuvendit t Kosov s, Kadri Veseli, e ka vler suar si pozitiv takimin me zyrtar t nga Gjermania dhe Franca, p rcjell Indeksonline N nj deklarim p r media pas takimit, ai tha se sht i bindur q k to shtete do t p rkrahin n heqjen e …Laj ak mesazh Kosov s Duroni p r liberalizimin e vizave , edhe Shqip ria me Maqedonin e Veriut prit n, por i mor n April 15, 2020 Ish kreu i OSBE sot i d rguar i posa m i BE p r dialogun Kosov Serbi, Miroslav Laj ak ka folur p r liberalizimin e vizave t Kosov sMisioni Prioritetet e Integrimit Misioni Si nj institucion i bazuar n dituri duke i bashkuar disa nga profesionist t m t mir , misioni i yn sht mb shtetja e transformimit dhe reformave t Kosov s n rrug n e saj drejt Bashkimit EvropianKancelari gjerman, Olaf Scholz, ka th n se do t angazhohet me k mb ngulje q liberalizimi i vizave p r kosovar t t ndodh sa m shpejt K t deklarat ai e ka b r n nj konferenc t p rbashk t me kryeministrin e Kosov s, Albin Kurtin, pas takimit q kan zhvilluar n Berlin “P rparim i m tejsh m duhet t b het n liberalizmin …S’ka arsye racionale t vonohet heqja e vizave 18 prill, 2016 Prishtin Ministri i Integrimit Evropian, Bekim ollaku, ka b r me dije se askush m nuk ka asnj arsyetim racional p r ta vonuar procesin e liberalizimit t vizave p r Kosov nScholz u shpreh se sht i lumtur p r bashk punimin e qeverive t dy vendeve q do t forcoj pavar sin energjetike dhe do t p rmir soj cil sin e ajrit Sa i p rket liberalizimit t vizave , u shpreh se duhet t b het p rparim i m tejsh m dhe p r k t do t angazhohet me k mb nguljeBallina keyboard arrow right liberalizimi i vizave ne kosove Liberalizimi i vizave p r Kosov n “i mundur” n pjes n e par t vitit 2022 schedule 6 muaj me par t fundit Nuk do t’i hidhni m kurr Ja si mund t’i p rdorni t gjitha kutit e vez ve VIDEOKancelari i Gjermanis , Olaf Sholz ka pritur n selin e tij n Berlin n takime t ve anta kryeministrin e Kosov s, Albin Kurti dhe m von do t takohet meLiberalizimi i vizave p r Kosov n sht b r tem diskutimesh n Bundestagun e Gjermanis Kjo, fal deputetit Peter Beyer, i cili nj dit m par , i ka k rkuar koleg ve t tij n parlmentin gjerman, q t merret vendimi sa m par nga Unioni, p r liberalizimin e vizave p r qytetar t e Republik s s Kosov sLiberalizimi i vizave p r Kosov n ka marr shum koh vendi ka p rmbushur t gjitha kri teret dhe tani duhet t b jm p rparim p r k t shtje Un do ta mb shtes plot sisht k t ”, ka shkruar p rfaq suesi dip lomatik i BE’sLiberalizimi i vizave , ambasadori gjerman i rekomandon Kosov s t angazhohet m shum te vendet … Szunyog Kosova ka p rmbushur kriteret p r liberalizim t vizave , por t punohet ende p r t arritur q llimin Kurti e quan t padrejt dhe drit shkurt r bllokimin e liberalizimit t vizave nga K shilli i BE s G rvalla Po punojm p r njohje t reja, s’ka dat p rLAJME KOSOV Kancelari gjerman Jemi t angazhuar p r liberalizim t vizave p r Kosov n 04 05 2022 Kancelari i Gjermanis , Olaf Scholz, ka15 April, 2022 11 43 Zemaj paraqet propozimin p r Projektligjin p r sh ndet si 15 April, 2022 11 35 “Bebe” e Era Istrefit, k nga m e d gjuar n Zvic r 15 April, 2022 11 31 Cardi B dhe Offset publikojn foton e par t djalit t tyre 15 April, 2022 11 27 Hoti merr let r nga kryeparlamentari izraelit, pritet vizita e tij n Jerusalem 15 April, 2022 11 11 Termokos vazhdonKancelari i Gjermanis , Olaf Scholz, ka th n se do t angazhohet me k mb ngulje q liberalizimi i vizave p r kosovar t t ndodh sa m shpejtMinistri gjerman i Shtetit p r Europ n, Michael Roth, ka vizituar dje Tiran n Gjat k saj vizite, Roth ka p rmendur edhe shtjen e liberalizimit t vizave p r shtetasit e Kosov s Roth tha se Bashkimi Evropian duhet t’i mbaj premtimet e veta, duke shtuar se liberalizimi i vizave n Kosov do t duhej t ishte p rmbushur prej koh sh, …Presidentja n detyr , Vjosa Osmani, pas takimeve me p rfaq sues t Parlamentit t Belgjik s, ka th n se ka diskutuar p r liberalizimin e vizave p r Kosov n Sipas saj liberalizimi i vizave p r kosovar t do ta ofronte Evrop n m af r nj kapitali njer zorDi Maio Liberalizimi i vizave p r Kosov n t b het sa m shpejtG rvalla Liberalizimi i vizave p r Kosov n nuk pritet t hidhet n votim para zgjedhjeve n Franc Donika G rvalla , Liberalizimi i vizave Donika G rvalla, po thot se shtja e liberalizimit t vizave p r Kosov n, nuk pritet t hidhet n votim nga …gt Liberalizimi i vizave p r Kosov n Vizion Plus Ekonomia Komisionerja evropiane p r shtjet e brendshme, Cecelia Mallmstrom, pas takimit me ministrin e Brendsh m t Kosov s, Bajram Rexhepi, ka premtuar p rkrahjen e plot p r synimet e Prishtin s zyrtare q t nis procesi i liberalizimit t vizaveLiberalizimi i vizave p r Kosov n, p rmes Shqip ris apo BE s E Shtun 14 Tetor 2017, 09 00 TiranaPost Kosova nuk mund t anashkaloj kriteret e Bashkimit Evropian p r liberalizim vizash, por duhet t angazhohet n p rmbushjen e tyre, …Kancelari gjerman, Olaf Scholz, ka th n se do t angazhohet me k mb ngulje q liberalizimi i vizave p r kosovar t t ndodh sa m shpejt K t deklarat ai e ka b r n nj konferenc t p rbashk t me kryeministrin e Kosov s, Albin Kurtin, pas takimit q kan zhvilluar n Berlin “P rparim i m tejsh m duhet t b het n liberalizmin …Scholz u shpreh se sht i lumtur p r bashk punimin e qeverive t dy vendeve q do t forcoj pavar sin energjetike dhe do t p rmir soj cil sin e ajrit Sa i p rket liberalizimit t vizave , u shpreh se duhet t b het p rparim i m tejsh m dhe p r k t do t angazhohet me k mb nguljeLiberalizimi i vizave p r qytetar t e Kosov s nga Bashkimi Europian, pa vonesa t m tejshme, sht nj mb shtetje p r rrug n e integrimit euro atlantik t Kosov s dhe n t nj jt n koh , nj e drejt ende e mohuar p r qytetar t e saj Azlajme S H Lajme T tjeraS’ka arsye racionale t vonohet heqja e vizave 18 prill, 2016 Prishtin Ministri i Integrimit Evropian, Bekim ollaku, ka b r me dije se askush m nuk ka asnj arsyetim racional p r ta vonuar procesin e liberalizimit t vizave p r Kosov nP r her par zgjedhet nj drejtotoresh nga shoq ria civile n …Kancelari i Gjermanis , Olaf Sholz ka pritur n selin e tij n Berlin n takime t ve anta kryeministrin e Kosov s, Albin Kurti dhe m von do t takohet meKomiteti parlamentar p r t drejtat civile, drejt si dhe pun t brendshme t Parlamentit Evropian m 29 gusht e ka n agjend liberalizimin e vizave p r Kosov n, ka b r t ditur raportuesi i Parlamentit Evropian p r Kosov n, Igor Sholtes, n nj bised telefonike me ministren e Integrimeve, Dhurata HoxhaLAJME KOSOV Kancelari gjerman Jemi t angazhuar p r liberalizim t vizave p r Kosov n 04 05 2022 Kancelari i Gjermanis , Olaf Scholz, ka“ Liberalizimi i vizave p r Kosov n sht vonuar Fjal t nuk jan m t mjaftueshme k tu Gjermania duhet t k rkoj bisedime t drejtp rdrejta me Franc n dhe Holand n”, ka th n Alt, pasi Maas n Prishtin ka deklaruar se Kosova ka p rmbushur kushtet p r liberalizimin e vizaveLiberalizimi i vizave p r Kosov n Presidentja tregon biseden me Ministri Gjerman Fishmedia Presidentja e Kosov s, Vjosa Osmani, dhe Ministri i Jasht m i Gjermanis , Heiko Maas, kan folur rreth dialogut dhe kompromisit mes Kosov s dhe Serbis , ku sht dema kryesore kan qen edhe liberalizimi i vizave si dhe vaksinave, shkruan Gazeta Metro
92 | 102 | 135 | 6 | 137